14 Nisan 2017 Cuma

Sayın Egemen Bağış’ın Katılımlarıyla Farkındalık “Neye Evet, Neye Hayır” Seminerimiz Gerçekleşti




Yusuf Bulut ÖZTÜRK katılımıyla;
Ünsped Gümrük Müşavirliği Genel Merkezi MHÜ Konferans Salonu’nda 3 dönem İstanbul Milletvekilliği ile ülkemizi temsilen Baş Müzakereci olan, Avrupa Birliği Bakanlığı yapmış, genç yaşta kendisini siyaset arenasında bulmuş, tecrübeli bir siyasetçi olarak şuan siyasi hiçbir makama sahip olmayan Sayın Egemen Bağış ın katılımlarıyla “Farkındalık; neye Evet, neye Hayır”  konulu seminerimiz gerçekleşti.
Katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşen seminerin açılış konuşması Kurucu Başkanımız Sayın Haluk Ündeğer tarafından yapıldı.
Sayın Haluk Ündeğer açılış konuşmasında, referandumun ülkemizin insanlarının geleceğini ilgilendirmekte olduğunu belirtirken, teklifçi siyasi partiler bu sistemi sahiplenirken muhalefet fikrinde olanlarda karşı fikir sahiplenecektir. Bu da demokrasinin bir geleneğidir. Parti ve başkanlarının ömürleri sınırlıyken Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşamak için kendi önemlerini oluşturmalıdır. Kısacası bu oylama parti siyaseti değil geleceğimize karar verme işlemidir.diyerek katılımcı demokrasi 16 Nisan’da yapılacak şuradır. Liderimiz, Vekillerimiz bu kararın tüm halkımız tarafından verilmesini istemiştir, Kurucumuz Atatürk’te tüm kararları tek başına çıkartabilecekken halkın vekillerini ön planda tutarak onların onayını almıştır. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine götürecek çareler aramak bence Kurucumuz Atatürk’e karşı da sorumluluğumuzdur.Yürünmesi gereken yolu yürümeden varılmak istenen yere gelemeyiz. Yerimizde durup yüzümüzü doğuya batıya kuzeye güneye çevirerek değil, kendi içimizden seçtiğimiz liderin arkasında hep birlikte yürüyerek ilerleyebiliriz. Bugün bu konu hakkında neden evet neden hayır tüm yönleriyle aklımızda kalan tüm sorulara cevap bulmamız gerekir, ülkemizin geleceği hepimizin geleceği diyerek açıklamıştır.
Sayın Haluk Ündeğer’in açılış konuşmasının ardından Sayın Egemen Bağış’ ta konuşmasında ülkemizin birliği ve istikrarı için fitneliğin ve çok başlılığın yönetimde olmaması gerektiğinin, güçlü ekonomi ile devletimizin istikrarı ele alması ve koruması gerektiğini, bizlerin kendi sistemimizi sorgulayarak ancak istikrarı güvence altına alabileceğimizi, devletimize milletimize huzurumuza geleceğimize sahip çıkmamız gerektiğini milletçe yüreklerimizin toplu olarak vurmasının önemini milletçe farklılıklarımızın olduğunu fakat bu farklılıkların ülkemizin ve bizlerin zenginliğimiz olduğunu altını çizerek vurgulamıştır.
Evetçilerde bizim hayırcılarda bizim diyerek sözlerini tamamlamıştır ve herkesin 18 maddeyi okuyup iyi değerlendirmesi ve daha güçlü bir Türkiye için kararını vermesi gerektiğini paylaşmışlardır.  Sayın Egemen Bağış’ın konuşmasının ardından interaktif olarak neden evet ve neden hayır konuları hakkında yöneticilerimiz, çalışanlarımız ve müşterilerimizden gelen sorular Moderatör Sayın Dr. Hakan Çınar tarafından kendisiyle paylaşılmış  ve cevaplanmıştır. Canlı yayınla şubelerimiz ve dış müşterilerimizle de paylaşımı gerçekleşen seminer sonunda ülkemizin geleceği için son derece önem taşıyan referandum konusunda farkındalık oluşturularak bugünde ülkemizin belki 50 yıl sonrasında bile sorumlu olabileceğimiz bir vazifemiz için  bilinçlendirme sağlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder