14 Nisan 2017 Cuma

Ünsped Gümrük Müşavirliği Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü’nde Son Durum Bilgilendirmesi Yaptı




Ünsped Gümrük Müşavirliği Genel Merkezi MHÜ Konferans Salonu’nda 4 Nisan 2017 tarihinde 12.00’ da kayıt ve kokteyl ile başlayan13.00 – 17.00 saatleri arasında devam eden “Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü – Son Durum Bilgilendirmesi” konulu konferansa seçkin firmaların ithalat ve ihracat yöneticileri katılım gösterdiler.
“Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü – Son Durum Bilgilendirmesi” konulu konferans Ünsped Gümrük Müşavirliği Hissedarı Sayın Yusuf Bulut ÖZTÜRK’ ün açılış konuşması ve katılımcıları selamlaması ile başladı. Gümrükler Eski Genel Müdürü, Mevzuat Danışmanı Sayın Cahit SOYSAL’ ın sunumlarıyla “Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü’ne Giden Yol” konusu ilgililerle paylaşıldı. Konu kapsamında; Korumacı Anlayış, Korumacılıktan Serbest Ticarete, İkinci Dünya Savaşı Sonrası Gelişmeler, GATT Anlaşması, KYOTO Sözleşmesi, KYOTO Sözleşmesi’nin 1615’ teki Esintileri, 1/95 Ortaklık Konseyi Kararı, 4458 Sayılı Gümrük Kanunu, 4458 Sayılı Gümrük Kanunu, Onaylanmış Kişi Statüsü (OKS),11 Eylül Olaylarının Sonuçları, 11 Eylül’ün Gümrük Mevzuatı’na Yansıması, Yeni Düzenlemelerin Yarattığı Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması, 5911’le 4458’ Eklenen YGS’ yi  Düzenleyen Madde ve Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü Uygulaması ele alındı.”YYS Sürecinde ve Belge Alımı Sonrasında Uygulamada Dikkat Edilecek Hususlar“, konusu Ünsped Gümrük Müşavirliği Gümrük Müşaviri Sayın Edip GÜNGÖRDÜ tarafından anlatıldı.
İki oturum halinde gerçekleşen konferansın 2. Oturumunda, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Bülent COŞKUN’un anlatımlarıyla ilgililere, Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası Başvurularında ISO 9001 ile ISO 27001 Sertifikalarının Kapsamı ve Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri konuları detayları ile ilgililere aktarıldı. Moderatörlüğünü Ünsped Gümrük Müşavirliği CEO’su Sayın Dr. Hakan ÇINAR’ın yaptığı panelde, katılımcıların konuyla ilgili soruları Sayın Cahit SOYSAL, Sayın Bülent ERYILMAZ, Sayın Edip GÜNGÖRDÜ ve Sayın Bülent COŞKUN tarafından cevaplandı. Katılımcıların yoğun ilgisiyle interaktif olarak gerçekleşen konferansın sonunda tüm katılımcılar katılımcı belgelerini aldılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder